Schengen Vizesi

Schengen anlaşmasına imza koyan ülkelerin (Almanya, Avusturya, Belçika, Fansa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, Yunanistan) oluşturduğu alan içinde serbest dolaşım hakkının sağlanmasıdır.

Schengen vizesi alınması gereken ülkeler ise;

Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihteyştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’dır.

Vize ücreti ise 60 €’dur.

Tek girişli Schengen vizesi: Pasaportunuzda verilen tek giriş Schengen vizesi hakkı ile sadece ülkeye değil, Schengen bölgesindeki ülkeler arasında gezebilirsiniz. Bu Schengen bölgesinden çıktığınız anda tekrar Schengen ülkesine giriş yapamazsınız. ( Örneğin, Almanya’ya aldığınız Schengen  vizesi ile, Polonya, Hollanda, Danimarka, Fransa, Çek Cumhuriyeti arasında gezinebilir, Almanya’dan Schengen ülkesi olmayan Sırbistan’a gittiğinizde tekrar Almanya’ya veya herhangi bir Schengen ülkesine giriş hakkınız yoktur. )

İki girişli Schengen vizesi: Pasaportunuzda verilen iki girişli Schengen vizesi hakkı ile verilen vize süresi dâhilinde ilk girişinizden sonra herhangi bir Schengen ülkesine sadece 1 hakkınız daha bulunmaktadır.

Çoklu ( Multi ) giriş Schengen vizesi: Pasaportunuzda verilen çoklu giriş Schengen vizesi hakkı ile verilen süre dâhilinde aynı veya farklı ülkelere sınırsız giriş hakkı tanımaktadır.

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • En az 6 ay geçerli pasaport
  • Pasaport fotokopileri
  • 2 adet arka fonu beyaz vesikalık önden çekilmiş fotoğraf
  • Otel, uçak rezervasyonları varsa tur planı
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka Hesap Cüzdanı (Son 6 aya ait banka hareketleri) , Varsa, tapu ve diğer mal varlıkları (banka cüzdanı v.s) ile ilgili evraklar ve varsa kredi kartı fotokopileri
  • Ticari Ziyaretler için Davetiye ( Sadece Elektronik Davetiye Kabul edilmektedir.)

İŞVERENLER

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Maksimum 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

ÇALIŞANLAR

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Maksimum 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu 3 aylık (orijinal)
  • Türkiye’deki işverenden seyahat onay belgesi

EV HANIMLARI

  • Dilekçe
  • Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
  • Evli ise evlenme cüzdanı

ÖĞRENCİLER

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar
  • 18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muvafakatname.

 

Bir Cevap Yazın